Με την έκδηλη βούληση και διαβεβαίωση της Περιφέρειας Αττικής να συμβάλει στην αναβάθμιση του Πολεμικού Μουσείου, με την ένταξή του στο νέο ΕΣΠΑ,(το οποίο θα εγκριθεί στο προσεχές διάστημα), ολοκληρώθηκε η εποικοδομητική συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου Αναστάσιος Λιάσκος με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη.

Προηγήθηκε ενημέρωση του Προέδρου του Πολεμικού Μουσείου για τα έργα ανάπλασης, που έως σήμερα έχουν γίνει,καθώς και για αυτά που σχεδιάζονται στους εξωτερικούς ανοικτούς χώρους του Μουσείου, με τον κ.Λιάσκο

***να τονίζει πως ήδη ολοκληρώθηκαν ορισμένες προμελέτες.

***να υπογραμμίζει παράλληλα τη σημασία της αποκατάστασης των κύριων χώρων του Μουσείου,, αρχής γενομένης από την αναβάθμιση του Αμφιθεάτρου και συγχρόνως

*** να επισημαίνει την αναγκαιότητα της υποστήριξης και αρωγής της Περιφέρειας Αττικής.

Ο κ. Πατούλης, με δεδομένο την εκ μέρους του αναγνώριση της ιστορικής και πολιτιστικής σημασίας του Μουσείου, εξέφρασε την ισχυρή βούληση της Περιφέρειας να συνδράμει, σε συνεργασία και με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, στα έργα ανακαίνισης και ανάδειξης των εξωτερικών χώρων.

(Σ.Σ. Υπενθυμίζεται πως από το ΕΣΠΑ 2014-2020 έχουν ήδη δοθεί άνω των 5.5 εκατ. ευρώ για έργα ενεργειακής αναβάθμισης και ψηφιοποίησης στο Πολεμικό Μουσείο.).

***Ταυτόχρονα, θα πρέπει να επισημανθεί πως η αναβάθμιση και ανάδειξη εμβληματικών χώρων πολιτισμού της Αθήνας, με τη χρηματοδότηση έργων από την Περιφέρεια, “ενώνονται” εμβληματικά τοπόσημα, δημιουργώντας έτσι μια πολιτιστική διαδρομή – αντάξια της ιστορίας και του πολιτιστικού αποτυπώματος της Αττικής, με το Πολεμικό Μουσείο να μετατρέπεται σε ένα σύγχρονο “Κέντρο Πολιτισμού”, αλλά και στον κύριο “Πολιτιστικό Φορέα των Ενόπλων Δυνάμεων”, με αποτέλεσμα ένα θετικό πρόσημο “ευρείας επισκεψιμότητας”, με ό,τι αυτό θετικό συνεπάγεται για την ενίσχυση της ιστορικής γνώσης.

By ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΝΝΑ ΦΩΤΙΑΔΗ

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Bachelor of Arts. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων και συναυλιών Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Μέλος Δ.Σ. Φιλοπρόοδου Συλλόγου Πολιτείας-Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του Πολιτιστικού και Φιλανθρωπικού Συλλόγου ''Ελπίδα Μάνας΄΄, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.